dimecres, 29 d’octubre del 2008

Una mica de tots aquests dies


Uff! Fa una pila de dies que no escric... Massa feina... Avui he robat una estoneta per a explicar-vos les coses que he viscut darrerament :

Una altra KINZENA POÈTIKA!! Només vaig poder anar a dos actes però plenament satisfactoris. He descobert l'Anna LLach i el seu grup que reciten i canten poemes d'ella mateixa. Val molt la pena, una poesia fresca, jove, plena de sensacions, de melangia i també de dolor. I molt vitalista i tendra alhora. I en directe, a dues veus i amb un baix i una bateria... Esplèndid! Espero tornar-los a sentir aviat.
L'altre en Cassasses, aquest cop a duo amb la Blanca LLum fent un "joc partit", una mena de combat poètic a la manera dels trobadors però amb la poesia d'ara, amb molt de joc lingüístic i també amb molta mar de fons que demana una lectura més atenta.
Després el Xè premi El Lector de l'Odissea, una festa de la paraula i la imatge a càrrec del nostre estimat Pep Puig. Uns quants del "Max Plana" ens hem retrobat fent d'actors, lectors, ombres... I hem estrenat l'Auditori, un espai magnífic que caldria, però, sonoritzar millor quan no és acústic. Hem retrobat vells amics i coneguts com el Jordi de Manuel o el Jordi Font que, per cert, treuen novel.la aviat. Ah! i la descoberta del grup L'ombre de ton chien (els de la foto).
Els vam anar a sentir l'endemà al Sam Casino i va ser tot un espectacle. La veu plena de matisos de l'Anna Roig i aquest grup de músics que l'acompanyen en aquesta aventura a mig camí del jazz i la "chanson française". Diu que aviat treu disc amb temes propis. A veure... De moment la cançó francesa que no la deixi.
I ahir una taula rodona radiofònica amb l'Emili Teixidor i l'Elvira Mestres, moderats per l'Anna Llovera al seu espai Educajoves, per a parlar del llibre d'ell : La lectura i la vida (ja us en vaig fer cinc cèntims fa dies). Un libre que hauria de ser de capçalera de mestres, bibliotecàries, pares i amants de la lectura en general, que volen escampar aquest desig de llegir pàgines enllà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada