dijous, 13 d’agost del 2009

88 raons per escoltar música



Avui no us parlaré de poesia, ni de llibres. Només de música. Música de piano. Feia temps que no escoltava peces clàssiques. Quan només tenia onze o dotze anys recordo que, gràcies a un amic, vaig endinsar-me en això que diuen "música clàssica". Primer va ser Beethoven i, darrere d'ell, tants d'altres. Però això és tema per a un altre dia. Avui vull celebrar que he retrobat aquella emoció solitària de quan era jove, tot escoltant la música interpretada per la Montse Rios, una excel.lent pianista vilafranquina. Ha triat un repertori, la veritat, molt amable, per endinsar-se en aquest món de les tecles blanques i negres : el romàntic. Brahms, Rachmaninoff, Liszt i el lleidatà Enric Granados.
No sé si és per algun tòpic d'aquests que acaben triomfant, però la veritat és que el piano sembla l'instrument més idoni per a deixar-se endur pels vaivens dels romàntics, tot expressió dels sentiments, ara amunt, ara avall. Des de la tendresa més delicada a les rauxes més arravatades...
El disc es diu El piano en el Romanticisme europeu i ha estat editat per Audiovisuals de Sarrià, amb la col.laboració de l'Ajuntament de Vilafranca. Jo el vaig trobar a la llibreria L'Odissea (esclar). Us el recomano de totes, totes. Encara que ja no tingueu onze anys, sempre sou a temps de... Vés a saber.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada