divendres, 8 de gener del 2010

El perquè de llegir

La Mariona és una nena molt curiosa, ho vol saber tot i per això ho pregunta tot. Fins que, un bon dia, fa a la seva mare una pregunta que queda suspesa en l’aire sense resposta : “i per què he d’aprendre a llegir?”. Sa mare, que no vol improvisar, li diu que haurà d’esperar una mica la solució a una qüestió tan important.

Però la Mariona és persistent i quan, uns dies més tard, acaba recordant el deute pendent, sa mare li respon amb un poema:

“Ni el mico, ni l’ós polar, / ni el colibrí, ni el tucà, / ni la carpa, ni el tauró, / ni la serp, ni l’eriçó, / no saben pas de llegir. / El perquè te l’hem de dir? / Si com ells no vols pas ser, / ja deus saber què has de fer : / sempre un bon llibre a la mà / t’ajudarà a caminar, / i la cara de babau / quedarà per al gripau.” 

La Mariona somriu. Ha entès el missatge i està disposada a aprendre a llegir.


Pere Martí ens regala una història tendra i divertida per tal que els més menuts entenguin la importància de la lectura.

Els de Rapsòdia, ja fa temps que vam posar ritme de hip-hop a aquest poema. Aquí el teniu (cliqueu sobre el medalló i sonarà).




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada