dilluns, 1 de juliol del 2013

Joana Raspall ha fet 100 anys!!!



Acabo de venir d'un acte al Palau de la Generalitat on s'han celebrat els 100 anys -en vida!- de la poetessa Joana Raspall. Més enllà dels detalls -que ja comentaré al blog de l'Any Joana Raspall- em quedo amb una sensació:  la satisfacció per haver acomplert un dels objectius que des de l'Eixam d'amics de la Joana Raspall ens havíem plantejat. I l'objectiu no era altre que esbombar als quatre vents la feina i el testimoni d'aquesta santfeliuenca humil que sempre ha fet "allò que calia fer" sense escarafalls ni falses modèsties.

Avui el país ha fet justícia amb un dels seus ciutadans més compromesos. I això és notícia. Amb un saló Sant Jordi ple a vessar, i amb dues sales adjacents més també plenes, avui hem donat les gràcies a la Joana. De tot cor.

Felicitats, Joana!

I gràcies a tots els que han fet possible un acte tan emotiu i solemne com el d'avui. Especialment a la Carme Arenas, la comissària de l'Any Raspall, que s'hi ha entregat en cos i ànima. Gràcies, Carme, per donar-nos l'oportunitat de fer una acció de gràcies tan col·lectiva com íntima alhora.

I ara què?  Doncs a seguir vivint, llegint, explicant, treballant, gaudint, emocionant-se... amb els versos de la Joana:


Marxaré d'aquest món com qui sols deixa un somni
i es desperta a la calma eternal d'un gran dia
on no s'enyora res -ja que res no es tenia-
fora l'amor dels vius...
                             ... si és que algú ens estimava.

(Fragment de No veuré mai,  del llibre Jardí vivent)


I tant que t'estimem Joana!!

2 comentaris:

  1. Gràcies a tots vosaltres, sobretot mestres i bibliotecaris, i amants de la escriptura i poesies, la Joana, avui ha pogut celebrar rodejada de tantes persones que l'estimen i l'admiren els 100 anys.

    ResponElimina
  2. Jordi Roura ARA VA DE BO2 de juliol del 2013, a les 10:01

    Joana, ha sigut un plaer gaudir de la teva poesia dalt de l'escenari i veure com agradava al públic familiar que venia a les Matinals del Tradicionàrius. Moltes gràcies i per molts anys!
    August, moltes gràcies també per acompanyar-nos tan generosament a fer aquest camí. Fins la propera aventura!

    ResponElimina