dimecres, 23 d’abril del 2014

"Ser la nosa" per Sant Jordi



Què voleu que us digui, aquest Sant Jordi em fa una il·lusió especial. D'alguna manera, el meu nom i uns quants mots meus estaran barrejats al costat de tants i tants altres mots d'altra gent… No, no us penseu pas que he escrit un llibre. Només n'he escrit el pròleg, però em fa tanta gràcia com si el llibre fos meu, perquè és un llibre col·lectiu. Es diu Ser la nosa i l'edita el col·lectiu InVersos que fa ja prop de 10 anys que, per Sant Jordi, fa que se senti la veu de molts poetes disposats a dir alguna cosa en aquest món tan ple de contradiccions on vivim. Tothom hi col·labora de manera desinteressada i, al final, els beneficis que es treguin de la venda d'aquest llibre es destinaran a la Coordinadora Antirepressiva del Penedès.

Vivim temps incòmodes, certament. Temps en els quals s'agraeix molt que resonin veus com les que apareixen en aquest recull que aspiren, més enllà de la cerca de la bellesa i el gaudi poètic -sense renunciar-hi, però, tampoc- que aspiren, deia, a fer dels mots una eina al servei de la justícia social, de la denúncia, de la rebel·lió contra tantes coses… Aspiren, com bé diu el títol del recull, a, com a mínim ser la nosa. La pedra a la sabata. El corcó. Però també la veu que ens retorni la dignitat que sovint ens volen prendre o comprar a canvi de qualsevol fotesa innecessària.

En fi, no m'allargo més o ja no caldrà que llegiu el pròleg. En tot cas val la pena que us perdeu per entre els carrerons d'aquest InVersos 2014. Hi descobrireu veus poètiques potents, veritables Bombes de microfragmentació amb accionament retardat, com aquesta:

Reciclatge polític (selectiu)

Els nous contenidors municipals van obtenir una acceptació molt àmplia. Per una vegada era molt fàcil saber on lliurar cada deixalla: el color verd per a la corrupció, el color blau per al frau i el color groc per als suborns.  
                                                    Sergi C. Oset


BON SANT JORDI A TOTHOM!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada