dilluns, 1 de febrer del 2016

El fenomen Wonder (Tria33)



Aquí el teniu, per si us el vau perdre. El reportatge de Tria33 sobre el fenomen Wonder.
Crec que han fet una excel·lent síntesi del llibre i les seves derivades.

16 comentaris:

  1. Sí, molt bé aquest petit reportatge!!! No dura gaire però com tu dius és una bona síntesi!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A la tele (i als mitjans en general) el temps va molt buscat. Com deien a aquell programa: "Me l'imachinava més gran" (o més llarg), però han fet un bon esforç de sintetitzar en 7 minuts el llibre. Avui ho passaré a la classe als meus Llunatics que ahir no el van poder veure.
      Bon dia, Carme!

      Elimina
    2. M'agrada com t'escolten els nens, les cares que fan! Em vaig quedar desperta per veure-ho. Això que el Guardiola recomani un llibre es veu que sempre funciona!

      Elimina
    3. Sí, noia, es veu que els que ens passem el dia recomanant llibres i lectures no som ningú…
      Les cares dels nens i nenes eren especialment atentes perquè sabien que els filmaven, hehe… També es cert que el llibre els enganxa molt i que vaig triar un fragment especial, un moment crucial de la novel·la.

      Elimina
  2. Hola, August:
    acabo de veure el reportatge. Molt bé. Felicitats! Vaig comentar-lo també al meu blog ja fa mesos perquè vaig trobar que era un llibre excel·lent sobretot per debatre a les escoles. Veig que has fet molt bona feina. Hi he vist alumnes molt petits. Vol dir que és un llibre adequat a qualsevol edat, sobretot si el comentes i aclareixes dubtes de vocabulari, com molt bé dius tu mateix.
    Enhorabona! No sé si les segones parts han tingut tant d'èxit.
    Salutacions cordials!! Felicita als Llunàtics
    Josep Maria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Josep M. pot ser llegit a nens més petits però amb acompanyament. Jo no baixaria de 5è (10 anys) perquè si no tampoc es fan massa càrrec del fons de la història i només es queden amb l'anèdota. Per a mi l'edat ideal és entre 11 i 13-14 anys, o sigui Cicle Superior - 1r i 2n d'ESO.
      Les altres parts també es venen però no al ritme de la primera, que és de fet la important.
      Felicitaré als Llunàtics de part teva!
      Una abraçada!

      Elimina
  3. Està vist que hi ha personatges mediàtics que tenen molta influència sobre els gustos dels infants, doncs cal aprofitar la benentesa...
    Felicitats per aquesta intervenció televisiva teva i dels teus alumnes, és un petit plaer. Està molt bé que hagin sintetitzat el programa en set minuts, ja que en són els protagonistes...Fa temps que vaig llegir el Wonder, però ara hi tornaré, has llegit els altres dos llibres, o encara no han sortit?
    Bona nit, August.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, he llegit els altres dos. Tot i que estan escrits amb el mateix ofici no tenen la força del primer (i són molt més curts). Però estan bé perquè ens afegeixen punts de vista: 'El capítol del Julian' permet conèixer el nen que tracta malament a l'August -i, per tant, entendre que això pot passar, que ell també, en certa manera és una víctima de la seva situació personal-; 'Plutó' està escrit pel Christopher, el seu amic de la infantesa. Coneixem els primers anys de l'Auggie i com aquesta amistat evoluciona al llarg dels anys. Per a mi els dos són recomanables tot i que no deixen de ser unes seqüeles (i preqüela) de Wonder.
      Celebro que t'hagi agradat el programa. Avui l'he passat a classe (els meus Llunàtics ahir van anar a dormir més d'hora). S'ho han passat molt bé veient-lo (i veient-se) i ens ha permès explicar algunes coses més del llibre (com això del Pep Guardiola, o la imatge dels peus a l'inici del documental…).
      Bon vespre, Roser!

      Elimina
  4. Ho expliques molt bé August, i es nota que despertes interès entre els teus alumnes.
    Em fa vergonya dir-ho... no sabia que existís aquest llibre. Tot plegat és molt interessant i, en el bon sentit, edificant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Xavier. A mi també m'agrada molt com ho explica la Isabel Martí, l'editora de La Campana. M'agrada quan diu que és un llibre ple de vitalitat, d'alegria malgrat la situació. Més enllà del problema de l'Auggie, el protagonista, és un cant a la vida i a ser considerat amb els altres. Com tu dius, edificant, una paraula que feia anys que no sentia.
      Bon vespre, Xavier!

      Elimina
  5. Faré arribar la referència a alguns companys que treballen a l'ensenyament, a veure si els interessa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Novesflors! Si van a la pàgina web de l'editorial La CAmpana, també hi trobaran material didàctic de suport! Que la llavor de Wonder s'escampi arreu!

      Elimina
  6. Felicitats per la teva participació en el programa. Has trasmés molt bé el teu punt de vista. Recomanaré el llibre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pots fer-ho sense patir gens. És un gran libre, especialment per a aquesta franja d'edat que va dels 10 als 13-14. I és també una lectura plaent per als adults perquè està molt ben escrit. Gràcies, Consol!

      Elimina
  7. Enhorabona,August, per la part que et toca com a transmissor del missatge del llibre i per haver aconseguit engrescar els teus alumnes a llegir, a pensar, a fer-se una mica més grans i més persones. Fins ara no he pugut veure'l, però m'ha semblat un molt bon reportatge.
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Montse! La veritat és que un bon tros del mèrit -si així es pot dir- és del llibre. Com bé dius, jo només he fet de transmissor engrescant els meus alumnes en la lectura d'aquesta novel·la. I, això sí, ajudant-los a pensar una mica.
      Una abraçada!

      Elimina