dimarts, 16 de gener del 2018

Pete Seeger, sempre Pete Seeger!

Després d'uns quants mesos de no aparèixer pel blog m'agradaria compartir amb vosaltres un dels meus propers projectes. Aquest post no s'hagués publicat segurament sense la insistència de Carme Rosanas, coordinadora del blog "Roda el món i torna al blog". La Carme ha organitzat una trobada virtual de bloguers per a aquest gener (ja en va muntar una fa tres anys!) i m'ha animat a participar-hi.
Si voleu treure el nas per aquesta trobada cliqueu aquí.

El proper 8 de febrer s'inaugurarà a Reus una exposició sobre Pete Seeger (1919-2014), un cantant folk i activista en molts terrenys del qual he parlat molts cops a Rapsòdia.
Però aquest no és més que el primer acte de tota una pila de propostes que tindran Reus ocupat amb Seeger fins el dia 18. Resulta que, ara fa uns mesos, l'Artur Gaya (també conegut com a  Quico el Cèlio) va muntar un grup que anomena Tren Seeger amb la intenció de reivindicar les cançons d'aquest veritable pare del folk, de la cançó protesta en defensa dels drets civils, el medi ambient, el pacifisme... El grup es va estrenar el febrer passat al Tradicionàrius amb l'espectacle Tren Seeger. Les cançons de Pete Seeger en un món sense Pete Seeger?



I què hi pinto jo en tot això? Doncs en Ramon Nadal, un gran estudiós de Seeger es va posar en contacte amb l'Artur -o a l'inrevés, això no sé com va anar- per a encarregar-li l'elaboració d'una exposició que recorregués la vida i l'obra de Seeger i també la seva influència a Catalunya (Raimon, Xesco Boix...). I com que en Ramon Nadal sabia que jo estava en un grup anomenat Els Seegers que des del 2002 -amb molts parèntesis entremig- hem anat fent concerts en la mateixa línia, va contactar amb mi i ja ens teniu preparant un taller-folk que es farà el diumenge 18 de febrer de 10 a 13h al Teatre Bravium de Reus.

Els Seegers: August Garcia, Rah-mon Roma i Pep Gasol,
cantant 'a cappella' una adaptació de "To my old brown earth"

D'entre tots els actes que aviat estaran penjats a la cartellera del Teatre Bravium el plat fort serà el concert que Tren Seeger farà el dissabte 17 de febrer al mateix teatre. També està previst fer un passi de la pel·lícula documental "PETE SEEGER. The power of song" que ressegueix la vida i l'obra de Seeger. Esperem que sigui tot un èxit i l'inici de molts més concerts i homenatges a Pete Seeger que han de culminar l'any vinent, el 2019, que celebrarem el centenari del naixement d'aquest personatge tan singular i interessant.
Us deixo amb un tast de l'homenatge que vam fer Els Seegers (acompanyats de Santi Arisa, Amadeu Rosell i Lluís Atcher) al Sielu de Manresa el març de 2014.



I aquí la versió original del Pete de la mateixa peça (només àudio, no he trobat una versió en vídeo prou adient).



Ens veurem a Reus, potser?

Una abraçada a tothom!

3 comentaris:

  1. Una molt bona iniciativa August, per a que no s'esborri la memòria d'aquesta gran persona. Necessitem molts Seegers.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Xavier! En els moments que vivim com a poble el testimoni de gent com el Pete és de gran valor. Persistirem!
      Una abraçada.

      Elimina
  2. Caram August, no pares...Aquestes cançons també eren de la meva època de xirucaire...Endavant amb aquesta bona feina!
    Bon vespre.

    ResponElimina