divendres, 27 de juliol del 2018

Lectures d'estiu, lectures d'escola (1)

El curs que ve participaré amb els meus alumnes en el Premi Atrapallibres. Això vol dir que ens haurem de llegir 3 llibres ja triats i els haurem de puntuar entre tots. La nostra votació final s'ajuntarà a la dels altres centres participants i decidirà quin dels tres llibres s'endú el premi. Una ocasió per a que les valoracions dels meus alumnes tinguin una funció real. La idea m'atrapa, com el premi, i ja he començat a llegir aquests llibres. Aquí una petitíssima crònica (treta del meu instagram@auggie.orri):




20 juliol.  Avui he acabat de llegir Wolfgang. Un llibre tan extraordinari com el seu protagonista: un nen superdotat d'onze anys, molt poc dotat per a les relacions humanes, a qui un fet tràgic farà créixer com a persona. Ja tinc ganes de compartir amb els Llimonàtics les 'aventures' d'aquest personatge tan especial, que es fa estimar tant encara que ell pensi que la resta d'humans som uns "sota cent", unes "esponges". Molt ben escrit per la LaiaAguilar !




22 juliol. Quina delícia de llibre: "Un regal sense obrir" de MarianneVerge a Pages editors . Traducció de MeritxellSalvany .
Després de llegir Wolfgang ha estat com una carícia, una estona de pau, una abraçada... De l'energia de Wolfgang a la placidesa de la Mona, amb un punt de tristesa, sense llagrimeta fàcil ni dramatismes ensucrats. Una nena sense mare -també- però amb un pare que fa el que pot per ajudar-la a sobreviure en un dia a dia que no és fàcil quan no hi ha feina i els àpats escassegen...
Una novel•la d'una sensibilitat molt especial, com la llum de Copenhage que va canviant al llarg de l'any, mentre la Mona coneix gent nova i aprèn a ser feliç en les coses petites. Acompanyat d'unes il•lustracions d'EsterGarciaCortés igual de subtils i delicades que el text.

Properament:  el llibre que falta, Tània Claravall de Nórdica Libros.

Bon estiu lector a tots i totes!



2 comentaris:

  1. Segur que els teus alumnes gaudiran molt amb aquestes lectures...El premi només és un afegitó!
    Bon vespre, August.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, ja gaudeixo pensant com els llegirem a classe, buscant la manera que s'endinsin en la lectura i en treguin el màxim plaer possible.
      Bona tarda, Roser!

      Elimina