divendres, 23 de maig del 2014

La revolta somrient

Ja feia dies que esperava unes paraules com aquestes que acabo de llegir a Vilaweb: "Què volen, violència?" de mans de Pere Cardús, a qui no conec de res però amb qui comparteixo el 100% del discurs.

M'encanta, a part de l'anàlisi inicial que podeu llegir directament a Vila-web, el seu darrer paràgraf. Per això el reprodueixo aquí. Crec que estaria bé que ens ho anéssim dient els uns als altres, no sigui que algú s'escalfi més del compte i ja no hi hagi marxa enrere:

"I què hem de fer nosaltres? Doncs continuar com fins ara. No caure en les provocacions. Marginar i apartar aquells individus que mostrin comportaments agressius i violents entre els que s'identifiquen com a independentistes. Somriure. No deixar de somriure. Fins i tot quan ataquin fort. Respondre amb el somriure. I anar a votar diumenge. En massa. Junts. Com més, millor. I celebrar que podem votar. I somriure. I animar-nos, convençuts que la farem grossa. I amb el somriure, la revolta."
Gràcies, Pere, per les teves paraules. Tan de bo les llegeixi i les segueixi molta gent, tants com els que estàvem donant-nos les mans festivament fa uns mesos, i alguns més que no hi van poder anar. Si algú s'ha de retratar violentament que siguin "ells", els "unionistes", tot i que, la veritat, preferiria que també aquests fossin capaços d'expressar els seu lliure i lícit desig de mantenir-se a Espanya d'una manera serena, festiva i no " a la contra" de ningú, senzillament perquè ho senten així. I estic segur que serien respectats amb la mateixa alegria amb que, des de l'altra banda ens sentim alegres d'expressar el nostre sentiment, les nostres idees. Si això passés, ai, voldria dir que aquella España machadiana partida en dues meitats enfrontades, una de les quals "ha de helarme el corazón" hauria començat a madurar. Tan de bo...

1 comentari:

  1. I amb el somriure la revolta!!

    Gràcies a Lluís Llach que ja fa anys que ho va dir i a Pere Cardús que ens ho recorda... Ho posarem al blog- Via, també

    ResponElimina