dijous, 2 d’abril del 2015

"Moltes cultures, una història"


Avui, és el Dia Internacional del Llibre Infantil. M'ho ha recordat el meu bon amic Josep M Aloy -de qui ja us he parlat algun altre cop-  a través del seu blog: Mascaró de Proa. Com que ell ho explica a les mil meravelles, deixo d'escriure i li cedeixo la paraula.

10 comentaris:

  1. A mi m'agrada molt el cartell. A la meva biblioteca n'hem fet molta difusió. Són tan bonics els llibres infantils! Tant que els hem posat a la sala d'adults, perquè a nosaltres també ens serveixen.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com a mestre -i company d'una mestra d'educació infantil- he pogut comprovar que els llibres infantils, si estan fets amb rigor i respecte cap als seus lectors, poden ser una lectura plaent, i fins i tot enriquidora, per als adults.

      Elimina
  2. ostres doncs desconeixia que avui fos el dia internacional del llibre infantil! gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi aquest any m'ha agafat també desprevingut. Normalment m'arriba abans la notícia en forma d'un cartell que sempre és preciós i d'un missatge esperançador.

      Elimina
  3. Jo tampoc ho sabia...

    He llegit el te enllaç i m 'ha agradat l'article i m'ha emocionat la cita que fa de Marwa Al Aqroubi...


    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, és un text preciós, a mi també m'ha arribat, especialment el fragment on diu:

      "Ens fan companyia
      Ens xiuxiuegen en els somnis
      Ens bressolen per dormir
      Les seves veus fa temps que van marxar
      Però viuen per sempre en els nostres cors"

      Els llibres infantils connecten amb alguna part de nosaltres, molt essencial.

      Elimina
  4. Bon divendres Sant, August, i a tots els teus fidels comentaristes.
    En primer lloc, moltes gràcies per "utilitzar-me" com a esquer per fer saber a uns quants que no ho sabien que ahir era el Dia Internacional del Llibre Infantil. Tot un honor!
    I, en segon lloc, per fer arribar l'excel.lent missatge de la Marwa. Un missatge que, certament, hauríem de tenir present tots els dies de l'any i no només el dos d'abril.

    Felicitats a tots els qui estimem els autors i els llibres per a nois i noies perquè també han estat i encara són els nostres autors i els nostres llibres.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona Pasqua, Josep M!
      Vaig pensar que era millor adreçar-los directament al teu blog que no pas jo afegir un post, i més quan tu ja ho havies explicat de meravella!
      estic d'acord amb tu, el missatge de la Marwa (com els de tants dies internacionals) valdria la pena tenir-los present sovint. Però el devessal d'informacions que rebem fa que dies com el dijous passat ens ajudin a fer-ne memòria.

      Cal reivindicar la feina dels escriptors i il·lustradors infantils perquè planten la llavor per als lectors adults. Per això sort que tenim gent com tu que ens ho fas avinent cada dia!
      Una abraçada.

      Elimina