diumenge, 20 de desembre del 2015

Nadales solidàries




Aquest any a la meva escola hem gravat un cd -casolanament, eh? però digne- amb les nadales cantades per tots els alumnes. Una cada classe. N'hi ha de tradicionals -la majoria- (Fum, fum, fum, Ara ve Nadal, El dimoni escuat…), i n'hi ha de contemporànies (Els Reis Mags vindran aviat, El camell d'Orient). La majoria estan cantades a cappella  però també n'hi ha algunes amb acompanyament instrumental. Fins i tot hi ha dos bonus track afegits com a sorpresa final. 
I el millor de tot és que els guanys que es facin amb la seva venda (3€) aniran íntegrament a col·laborar amb la Marató de TV3 d'enguany, dedicada a la diabetis i l'obesitat. La portada l'ha feta precisament l'Eloi, un nen de 2n a qui el curs passat li van diagnosticar diabetis.
Ens ho hem passat molt bé gravant-lo i esperem que també el gaudeixin les famílies i amics escoltant-lo.

Jo, però, em quedo amb la nadala dels meus "Llunàtics", la colla de 5è. És un poema de Joana Raspall a qui he posat música i hem gravat en plan "Oh, happy day!" amb solistes i tot. M'encanta! Aquí la teniu. És una de les dues nadales que vull compartir amb vosaltres aquestes festes tot desitjant-vos que sigueu feliços en companyia dels que estimeu. L'altra nadala vindrà un altre dia perquè també té la seva pròpia història.





NON-NON DE NADAL

T'ompliré el bressol
de palleta fina
sense gens de boll,
sense gens de pols.
Encendré un bon foc
perfumat d'espígol
per fer-te el son dolç.

Cobriré el teu cos
amb llençol blanquíssim
mig teixit amb glòria,
mig cosit amb creus.
Et faré de flonjos
borrallons de llana
un mantell pels peus.

Et cantaré un bres
amb la veu més dolça,
i quan ja t'adormis
et besaré el front.
Després, de puntetes,
tancaré la porta
perquè no et desvetllin
els sorolls del món.

JOANA RASPALL

14 comentaris:

  1. Que bonic August, el poema ja el coneixia i la cançó m'ha encantat...Canten molt bé els teus "Llunàtics"... La cançó l'han aprés amb el/la profe de música, o has estat tu qui els l'ha ensenyada? De vegades em queixo a l'escola, perquè els nens i nenes podrien cantar millor del què
    ho fan...Quan no teníem profe de músic, jo feia cantar els meus alumnes i no és per posar-me medalles, però ho feien més bé!!! Recordo que un anys tenia un nen que cantava com els àngels...Vaig comentar als seus pares, que estaria molt bé que intentessin fer-lo entrar a l'escolania de Montserrat, però no van voler, pensaven que se'ls faria frare...Ves per on, va ser una llàstima, doncs jo n'he conegut bastants i cap s'hi ha quedat...
    Bon vespre, August.

    ResponElimina
  2. Gràcies, Roser! Sí, canten molt bé, la veritat, per això em vaig arriscar a provar que cantessin sols en algun trosset. La cançó els la vaig ensenyar jo mateix, ja que l'he feta em feia gràcia ser jo qui els l'ensenyés. Sabia que així m'assegurava que es cantaria com jo volia.
    Això que expliques del teu petit cantaire és una llàstima. Encara hi ha molts prejudicis sobre això de l'escolania. Jo crec que només les famílies que n'han tingut algun saben l'oportunitat que suposa per a un nen entrar a Montserrat. Surten amb una preparació boníssima en tots els sentits!
    Bon vespre, Roser.

    ResponElimina
  3. Ja ho saps August!
    Sóc el francesc de l'Eixam d'Amics ded la Joana Raspall i jo... jo t'ha hagués triat de mestre.
    Gràcies per aquest regal de Nadal.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Francesc! No et pensis que amb mi tot siguin flors i violes… De tant en tant trec la mala llet… Però vaja, amb aquesta colla que tinc aquest any no em cal gaire. Són esplèndids!
      Una abraçada.

      Elimina
  4. molt be August una bona feina ets un artista
    Gregori

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Gregori! El poema d'entrada és preciós. Com a mínim el 50% del mèrit és de la Joana Raspall. I un bon % de la meva colla de LLunàtics!
      Una abraçada!

      Elimina
  5. No es res personal però amb ni les cançons nadalenques em fan al·lèrgia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De tot hi ha d'haver en aquest món, Pons! Cadascú té els seus gustos i les seves fòbies. Jo, ho reconec, m'estovo de seguida amb segons quines efusions sentimentals… Llegeix-te un altre cop el poema, però. Joana Raspall pot ser tendre però mai cau en la carrincloneria. M'agrada aquest vers que parla de glòria i creus, tota una premonició...

      Elimina
  6. nadales solidaries ....molt bonic i molt edificant ....i bona feina entre tots ...per cert bones festes August!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Elfree! Aquests projectes solidaris acaben per treure el millor de nosaltres mateixos.
      Molt bones festes i un bon any nou 2016, Elfree!

      Elimina
  7. Són dies d'hivern, apropiats per escoltar músiques nadalenques. I si a més són solidàries, encara millor.
    Bona feina August!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Xavier! La solidaritat és feina de tot l'any, però si aquests dies tenim el cor una mica més estovadet, aprofitem-ho per les bones causes!
      Una abraçada, Xavier, i bones festes!

      Elimina
    2. Has fet una melodia molt bonica. Et felicito

      Elimina
    3. Gràcies, M Antonia! La bellesa del poema m‘ho ha fet més fàcil.

      Bon Nadal!!

      Elimina