dimarts, 5 de gener de 2021

Nit de Reis

Els Reis simbolitzant les tres edats de la vida. (Frontal brodat de Sant Joan de les Abadesses, segona meitat del s. XV. MEV 1949)


GENER

En la nit, tres mudats 

cavallers fan sa via.

Són tres reis d'Orient

que han sortit d'un país

sense nom.

Si teniu en el cor fantasia,

inventeu-ne un de bell

per al món més feliç.


Joana Raspall


PD: Si voleu saber algunes coses curioses sobre la tradició dels Reis d'Orient llegiu aquest article publicat a Vilaweb, a partir de la informació de Judit Verdaguer, conservadora del Museu Episcopal de Vic (MEV).

6 comentaris:

 1. Els poemes de la Joana, sempre tan tendres...Que bonic aquest frontal representant els tres Reis!!!
  Bon vespre, August.

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Sí, la Joana és tendresa en estat pur... I aquest frontal també em va captivar. No l'hava vist mai fins que el vaig veure en un article de Vilaweb sobre la tradició dels reis explicat per Judit Verdaguer, una conservadora del MEV (Museu Episcopal de Vic), un museu, per cert, que val molt la pena visitar. Tenen una col·lecció molt àmplia i rica (romànic, gòtic, art religiós i art contemporani...). Bon vespre, Roser!

   L'article en qüestió es diu "Els set misteris dels Reis de l'Orient" i en poso un enllaç al post ara mateix.

   Suprimeix
 2. Ja que no sabem inventar un país nou amb nom i cognom... li farem casa n'inventarem un de bell encara que no tingui nom, ni sapiguem on és. Potser ben endins de cadascú de nosaltres...

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. És difícil això de construir un país nou, ja es veu bé. Sobretot si els "veïns" no et deixen... En fi, persistirem! (i mentrestant el construirem, com bé dius Carme, dins nostre).
   Bona tarda plujosa i freda, Carme!

   Suprimeix
 3. Desprès de llegir l'article, em quedo amb els mags de sempre, els de casa. Com diu na Joana, la fantasia és la que té el poder de fer possible tot allò que volem.

  Aferradetes, August.

  ResponSuprimeix
 4. Les tres edats de la vida em recorden aquella pintura de Munch amb les tres edats de la dona, ves per on.

  ResponSuprimeix