diumenge, 1 d’agost del 2021

"Serveix d'alguna cosa manipular el gènere en la llengua?" (Carme Junyent)

 


La manipulació del gènere en la llengua es basa en dues suposicions: a) que canviar la llengua fa canviar el món, i b) que el fet que el gènere masculí sigui l’inclusiu és conseqüència dels dictats de l’heteropatriarcat. Si la primera no s’ha pogut demostrar mai, la segona és falsa. En la xerrada «Serveix d’alguna cosa manipular el gènere en la llengua?» abordarem aquests dos aspectes i explicarem per què el gènere gramatical no pot ser considerat com un element cultural.


Conferència organitzada per la Fundació Miquel Martí i Pol (08/04/2021)



Val mooooolt la pena escoltar la Carme Junyent. No us faci mandra, encara que sigui llarg (1h 20'). Ara que està tan efervescent aquesta polèmica sobre l'anomenat "llenguatge inclusiu". Intel·ligència, rigor científic (lingüístic) i consciència social i feminista a parts iguals. I a sobre riureu! (de vegades per no plorar, que diuen).

No us perdeu tampoc el torn de preguntes. S'ho Val.


Gràcies, Carme!!

4 comentaris:

  1. Moltes gràcies, August. Realment val la pena d'escoltar-la, molt clara, molt entenedora i molt més feminista que tots els que diuen aquestes bestieses. M'ha agradat sentir-la, tot i que ja sabia de sobres què en pensava, per haver llegit articles i entrevistes, però explicat així com ho fa en aquesta conferència resulta millor, encara.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carme, sí jo també li havia llegit molts articles però la veritat és que m'ha encantat sentir-la així, en forma de conferència. Molt didàctica i molt clara. I divertida i tot!
      Bona calorada (espero que a la fresca), Carme!

      Elimina
  2. Molt interessants els arguments de la Carme!!! fantàstica !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Ton! I benvingut al meu blog! Era una persona molt preparada i, el més important per a mi, que sabia establir un debat sense entrar en desqualificacions de l'altre, sempre amb molt de respecte. Que el seu testimoni ens guïi. Una abraçada!

      Elimina