dijous, 31 d’agost del 2023

De Vic a Vilafranca. 1r dia: Vic - Collsuspina

 

La colla al complet a punt de sortir de la Plaça de Vic



























Després de 4 anys de no sortir en bici amb la colla de cada estiu a causa de la pandèmia i els serrells, fa uns dies ens vam tornar a posar en ruta amb la intenció de fer un tram del Camí de l'Abat Oliba i enllaçar-lo amb el Camí Ramader de Marina. Vic - Vilafranca havien de ser l'origen i el destí de la ruta. El temps, però, va decidir alterar-la. Aquí en teniu un petitíssim resum tret del meu instagram ( @auggie.orri ). 


1r dia: Vic - Collsuspina.

25 kms 580 mts.


Comencem tard perquè una companya avui ha de treballar i no pot arribar a Vic fins passades les 5 de la tarda. La ruta d'avui serà forçosament curta. Tot i així serà exigent. Sortim de la plaça de Vic en direcció a Tona per camins. Aquest tros és practicament pla i molt agradable. Només hem d'aturar-nos perquè el camí asfaltat és estret i de tant en tant ens topem algun cotxe. 

Arribem a Tona i aquí comencem a enfilar-nos, primer vorejant pel darrere el Castell. Parem a demanar si hi ha alguna font on puguem recarregar aigua perquè la que portem ja està escalfada. Una senyora molt amable s'ofereix a portar-nos aigua fresca de casa seva perquè no està segura que les fonts del voltant ragin. Una mostra de la generositat que sovint ens trobem quan anem en ruta.

Després el camí s'enfila de valent per camins polsegosos i amb algun tram on hem de posar el peu a terra. Fem una paradeta a l'ermita de St Miquel de Vilageliu i desprès continuem pujant amb ganes fins el Mirador del Montseny que també mereix una parada per descansar i contemplar el panorama: el Montseny davant i tota la plana de Vic als nostres peus. Al fons s'endevina el Pirineu però la calitja ens n'amaga els detalls.

D'aquí reprenem el camí amb un darrer esforç fins el coll de Collsuspina i aquí atravessem la carretera i baixem pel cami ral Vic - Manresa fins al poble on passarem la primera nit. Res millor que una bona dutxa i un bon sopar per refer-se una mica. I anar a dormir d'hora que demà volem matinar.


Sant Miquel de Vilageliu

Dalt del Mirador del Montseny



Arribant a Collsuspina









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada