dijous, 14 de desembre del 2023

FEM EL PESSEBRE!!! "Hola figuretes" (Lola Casas)

Hola figuretes (Lola Casas - August G. Orri) from AUGUST on Vimeo.

Ja tenim aquí la nadala d'enguany! Cada any -quan puc i si puc- intento musicar una nadala. Ja en porto unes quantes! Aquest any no ho tenia clar fins que va caure'm a les mans aquest preciós poema de Lola Casas: "Hola figuretes", tot un homenatge a aquesta tradició de fer el pessebre, tan nostra -tan catalana, m'atreviria a dir, tot i que potser hauria de dir tan "mediterrània"- que cap dels revisionismes postmoderns no ens hauria d'aigualir:  que si res de missatges religiosos en una societat laica -fals! no som laics, som persones humanes a la cerca sempre d'una trascendència que té molts colors-, que si ara hem de celebrar la "Festa de l'Hivern" -tornem a les celebracions paganes dels romans?, que si no podem només destacar una religió sobre les altres ... ¿que no som fills, ho vulguem o no, d'aquesta cultura judeocristiana que ens ha conformat durant segles i que, malgrat sigui sempre legítim qüestionar-ne alguns axiomes, ens ha impregnat també de bellesa, de cultura, d'una certa manera de ser en el món?

En fi, us convido a fer el pessebre i viure, com els infants que vam ser, aquest meravellar-se davant d'unes figuretes que posem en un petit escenari conformant un món ideal, com si fóssim taumaturgs, "Déus ex machina" que, miraculosament, ens salven per un instant de la mesquinesa i la tristor generals. Si Sant Francesc va tenir aquesta idea no pot ser dolenta de cap manera.

BON NADAL!!!

PS: Vull agrair especialment a la Lola Casas, l'autora d'aquest preciós poema, que m'hagi permès difondre-ho per les xarxes aconseguint, així, que la bellesa s'escampi arreu... Gràcies Lola!!!!

Us adjunto aquestes imatges amb el poema sencer. Formen part del calendari d'Advent amb poemes de Lola Casas creat per l'escola Ignasi Iglesias:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada