dimecres, 11 de febrer del 2015

Premis Pons's Blog


Això que teniu aquí sobre és un premi PONS'S BLOG. Pels que no sapigueu què és, us diré que és un premi creat per l'inefable PONS i, com indica en el seu post de creació del premi :

"L’objectiu del premi es guardonar als blocs que tenen un nivell de qualitat dignes de ser llegits per en Pons."
"El receptor d’aquest premi es veurà en l’obligació moral de guardonar dos blocs més a la seva elecció amb tal premi. Per suposat els dos blocs escollits han de tenir el Nivell de Qualitat Pons (NQP)." 
I encara afegeix:
"Si es possible m’agradaria que els dos blocs premiats no tinguessin relació entre ells, es a dir, que siguin dos blocs dels quals veieu que no es comenten l’un a l’altre."

Bé, doncs, resulta que la Carme Rosanas va ser premiada pel seu blog "Col·lecció de moments" i ella, al seu torn, ha volgut nominar aquest que esteu llegint tot i que, ben bé no sap quin és el Nivell de Qualitat Pons (només ho sap ell).  Jo li agraeixo profundament, i més venint d'una blogaire com ella, de llarga trajectòria i reconegut prestigi i estima entre els blogaires de la Catosfera.

Sembla ser que ara em toca a mi nominar dos blogs més.

"And the winner is…"

de la poeta i dinamitzadora cultural


Per la sensibilitat que destil·len els seus escrits i poemes, per les seves reflexions, per l'amor a la poesia i les ganes de difondre-la arreu des del seu raconet del País Valencià.

I el segon "winner" és:

de la fotògraf
Consol


Perquè fa unes fotos precioses, plenes de matisos, jugant amb la llum, les textures, la composició i, sobretot, perquè hi aporta sempre una reflexió de caire humà, vital, sovint acompanyada dels versos d'algun/a poeta.

En fi, la meva feina acaba aquí. Ara comença la vostra, M Josep i Consol. Us toca nominar dos blogs més cadascuna. Que segueixin el Nivell de Qualitat Pons, no ho oblideu! I millor que no tinguin relació entre ells (Pons dixit).

I a tots ens pertoca mantenir ben viva aquesta xarxa amb els nostres blogs i comentaris. Llarga vida als blogs!!

17 comentaris:

  1. Lamarequevà, August! Quina responsabilitat, ara, i també quina alegria bonica! De moment, tota jo sóc un agraïment per a tu i per a les animetes blogueres/blocaires que heu ideat aquest comboi (així ho diem al País Valencià) engrescador. I promet correspondre al més aviat possible la missió que em correspon com a beneficiària de la teua generositat.

    M'ha agradat molt conèixer l'Hora blava, de Consol. Gràcies també, en el meu cas, per la descoberta.

    I això mateix: llarga vida als blocs, i a tota la bona gent que els alimenta, i a la que els segueix.

    Salut, i una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Celebro moltíssim que t'hagi fet il·lusió. A mi també me n'ha fet poder-te compartir amb els meus amics del "Roda el món i torna al blog". Prepara't per a unes noves visites insospitades i ben diverses però sempre amb un punt en comú: el respecte i estimació cap als que pensem que val la pena -en ple segle XXI- escriure una cosa tan "antiga" com un blog.
      Salut a tu també, i uns quants petonets.

      Elimina
  2. Els Premis Pons's Blog avançant per la blogosfera emportant-se un munt de blogs per davant. Excel·lent (moviment d'ajuntar les puntes dels dits).
    Passa la vida no el coneixia, però jo soc poc amic de la poesia i les lletres en general.
    Hora blava el tinc bastant vist. Fins hi tot tinc la Consol entrenada perquè es passi pel meu blog sovint.

    Ja vaig dir que no em ficaria a discutir sobre si els blogs premiats tenen el NQP o no. Que en el cas que no el tinguin segur que com a mínim tenen el NQ d'algú altre :P

    PD: Els premis tenen una altra condició:
    Si es possible m’agradaria que els dos blocs premiats no tinguessin relació entre ells, es a dir, que siguin dos blocs dels quals veieu que no es comenten l’un a l’altre.
    Però es clar, com que faig els posts taaaaan llargs i això seria llegir massa no l'has copiat. Pel que veig l'has complert de miracle.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó Pons en aquesta tercera condició, però no et pensis que perquè no l'he citada no l'he tingut en compte. Tampoc cal explicar-ho tot!
      Encara que sigues poc amic de la poesia et recomano el Passa la vida perquè, més enllà de poemes i lletres hi trobaràs una reflexió sincera i honesta sobre el fet de viure. Es clar que tu, segurament, ja ho tens tot reflexionat…

      Elimina
  3. Moltes gràcies, August. Em fa molta il·lusió, és el meu primer premi i n'estic tota cofoia. M'han afalagat les teves paraules d'elogi. I més tenint en compta que no fa massa temps que ens hem conegut, si no m'equivoco, ha estat per la nostra participació a Roda el món.
    A més aquests premis tenen una virtut encara més important: pots atorgar els premis a altres dos blocs. De cop se m'ha girat feina. Pons ens recorda que aquests dos blocs cal que no es comentin entre ells. Serà difícil.
    Molt agraïda, August.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu, Consol, per aquestes fotos tan esplèndides que ens regales! I pels textos que les acompanyen.
      No fa gaire que ens coneixem, és cert, però he tingut prou temps per a connectar amb la teva manera de fer i explicar les coses. S'ha de reconèixer que ha estat un fruit de la trobada virtual "Roda el món i torna al blog". Vaig haver de fer una petita recerca, no fos cas que ja t'hagués premiat algú abans (això aviat costarà si els premis Pons es van escampant…). A més volia premiar dos blogs diferents i d'àmbits diversos, i el teu m'anava perfecte!

      Elimina
  4. Enhorabona August tothom parla be de tu ....ets un crac

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tu Gregori també!! El que té de bo en aquesta petita comunitat -o no tan petita- que és la blogosfera és que, en general, tothom és molt agraït i respectuós amb les aportacions de cadascú, malgrat la diversitat d'interessos i tarannàs. Si et passeges pels blogs que tinc enllaçats al menu lateral descobriràs tot un univers…
      Anima't i deixa comentaris!
      Per cert, ara que et tinc a mà, no fa gaire em van demanar una caramella. Vaig dir que jo no en tenia de meves però que podia deixar-los una de teva. Quina em recomanes?

      Elimina
  5. I no doneu les gràcies, com als Gaudí, Goya, Òscars.... a la família, els amics, a tot l'equip sense el qual tot això no seria possible, etc?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ara que ho dius és veritat: tot això no seria possible… sense vosaltres!! Tots els blogaires que abandoneu famílies, fills i amants per tal de poder dedicar una estona més al vostre blog o a comentar el dels altres!!
      "Ho sento, però algú ho havia de dir".

      Elimina
  6. Felicitats als nominats i a tu per la feina feta!!

    Aferradetes! ☺

    ResponElimina
  7. Algú ho havia de dir... M'has fet gracia perquè és una veritat com un temple...

    ...però que no els abandonem igual per un llibre, per una peli de la tele, per anar al gimnàs o per cuidar les flors del jardí? He, he, he... Aquí la defensora dels blogs i blocaires...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, tens raó Carmeta, però llegir un llibre no té la mala fama de quedar-te enganxat a una pantalla d'ordinador… (també algú ho havia de dir)

      Elimina
  8. Ei, ei, ei... Que em despisto del tema!!!

    ENHORABONA ALS PREMIATS!!!

    Un blog nou que no conec ”passa la vida" ara hi vaig...

    ResponElimina
  9. Felicitats als premiats, el primer no el coneixia, però el blog de la Consol, se'l mereix perquè sempre té un to poètic, tan les fotos com les paraules...
    Bon vespre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vaig triar el de la M Josep perquè -a part que ella és un encant i el seu blog és un blog ple de poesia i de reflexions molt interessants, sempre acompanyat de fotografies escaients- ens obre la porta a la blogosfera del País Valencià, on hi ha també una comunitat de blogaires molt activa. Espero que us agradi.

      Elimina