diumenge, 19 de maig del 2019

Homenatge a Pete Seeger a Vilanova i la Geltrú


Ahir matí a Vilanova vam gaudir d'un merescudíssim homenatge a Pete Seeger que aquest any hagués fet 100 anys!!  En Ramon Nadal, segurament un dels que més saben sobre Seeger a casa nostra, ens va regalar una xerrada sobre el cantant, sobre l'home, sobre l'activista. Al capdavall sobre el seu testimoniatge, que és el realment important per als que seguim vius. Gràcies Ramon!!







Els Seegers vam tenir també el nostre raconet en aquesta xerrada amb un video-muntatge del mateix Nadal sobre el nostre "Encara ens queden forces per a lluitar". Un missatge que, segur, en Pete aplaudiria. Senyal també que -com s'ha dit després- l'important no és homenatjar Pete sinó recordar el seu missatge i fer-lo viu dia a dia.


Després de la xerrada hi ha hagut una taula rodona amb Ramon Nadal, Ton Dalmau i Bernat Manzano. Hem parlat de com mantenir viu el llegat de Pete Seeger i no quedar-nos en nostàlgies. Del paper dels mitjans (i de com hem d'informar-los-en), de la baula que lliga totes les persones que continuen fent viu l'esperit seegerià que és, al capdavall, un missatge de valors humans, de diàleg, de fermesa davant les injustícies, de denúncia, de fer-nos forts també mentre cantem junts...


D'esquerra a dreta: Bernat Manzano, Ton Dalmau i Ramon Nadal

Entre el públic hi havia en Jordi Llopart, l'organitzador del mític concert en un bar del barri de Sants -el del seu pare- després que es prohibís el que s'havia de fer a l"Escola d'Enginyers l'any 1971 (Franco era viu encara). El seu testimoni i les seves aportacions han estat molt interessants.




La jornada d'ahir d'homenatge a Pete Seeger ha estat possible gràcies a la implicació del Festival INternacional de Música Popular i Tradicional @fimptvng i de l'escola de música vilanovina i conservatori municipal. Abans de la xerrada d'en Nadal hi va haver un concert a càrrec d'un combo de la mateixa escola, dirigits per Joan Moliner, que van interpretar peces de Seeger.


Combo de l'Escola de Música i Conservatori Municipal de Vilanova i la Geltrú dirigits per Joan Moliner

Per la tarda es va passar el documental "The power of song". És una pel·lícula que repassa la biografia i els diferents compromisos socials i musicals de Pete Segger, amb un munt d'entrevistes a artistes molt diversos que el van conèixer. 


La cloenda va ser una cantada conjunta a càrrec del Cor de la Turuta que és com a Pete Seeger li hagués agradat acabar.



Podeu llegir més coses que he escrit en aquest blog sobre Pete Seeger aquí.

1 comentari:

  1. Caram August, quins actes tan reeixits que organitzeu, aquest una bona mica nostàlgic...A mi m'agradaven molt les seves cançons que, per cert, semblen ben actuals, les seves lletres sonen encara ben reivindicatives...I m'encanten totes aquestes frases que has posat del Pete Seeger!
    Bon vespre, August.

    ResponElimina