dimarts, 11 d’agost del 2020

Pere Martí presenta el seu nou llibre de haikus a Sòria


Estic preparant una ressenya del llibre de haikus del meu bon amic Pere Martí i Bertran. Com que encara trigaré unes setmanes a fer-ho públic aquí en teniu una avançada. És la presentació que Martí va fer del seu llibre a la fira Expoesía que es celebra a Sòria a principis d'agost, ja fa tretze edicions.
I com és que el presenta allà? -em direu. Doncs perquè aquest poemari està centrat en el poble de Taroda, un petit municipi del camp sorià on Martí hi passa els estius ja fa molts anys en companyia de la seva dona, filla precisament d'aquest racó de l'estepa castellana.
Del llibre se n'han fet dues edicions, una en català -l'original- i una altra versió traduïda al castellà que és la que es va presentar el 3 d'agost passat a Expoesía. Al setembre esperem poder presentar-la a Vilafranca si la covid19 -ara ja no diem "si el temps"- ens ho permet. Us mantindré informats.

Aquí teniu la crònica apareguda a El Heraldo-Diario de Soria (4 agost 2020):


I aquí trobareu una breu entrevista que li van fer a Cyltv (4 agost 2020):          





5 comentaris:

  1. Ves per on el Pere, s'ha passat dels llibres infantils-juvenils als haikús...Bé al cap i a la fi, tot es poesia, dóna-li records...
    Bon vespre, August.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, havia escrit alguna poesia per a infants però aquest és el seu primer llibre per a adults. I està molt bé! Són uns haikus preciosos, molt suggerents.
      Li donaré records de part teva, Roser.
      Bona nit! Roser.

      Elimina
  2. La faràs a Vilafranca, la presentació? A veure si puc venir! Podries posar algun dels haikus del llibre, perquè ens en fem una idea? Tot i que segur que està molt bé.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Helena, la presentació està prevista a Vilafranca, a la Biblioteca Torras i Bages -si la covid no ens ho impedeix. Serà el 23 de setembre. Ja us ho recordaré per si us fa gràcia venir.
      Tot i que ho volia reservar per a quan aparegui la ressenya publicada a El 3 de Vuit -i altres-, us faré un avanç d'alguns haikús en un proper post.
      Abraçades!

      Elimina
    2. Perdona Helena, m'he confós, de moment no hi ha data prevista per a la presentació del llibre. La data que t'he dit és la que hem reservat per a presentar el seu darrer llibre per a infants: "L'àvia que perdia les paraules" sobre l'Alzheimer, que ja vaig comentar en aquest blog fa uns mesos. La presentació estava prevista per al març, just quan vam començar el confimament. Esperem que ara es pugui fer...

      Elimina